top of page

ESKİŞEHİR

LAZER EPİLASYON

Cildinizdeki istenmeyen tüylerin ışın kullanılarak kalıcı biçimde yok edilmesine lazer epilasyon denir. En etkili, hızlı ve Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (EDA) tarafından onaylanmış, güvenilir bir tedavi yöntemidir. Lazer epilasyon yöntemi 1997 yılından beri uygulanmaktadır. Eskişehir'de en son teknoloji cihazlar ile eskişehir lazer epilasyon hizmeti ile Esthezen beauty center olarak sizlerlerleyiz. Konuyla ilgili bilgi almak için iletişim kanallarımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.

Eskişehir lazer epilasyon konusunda detaylı bilgi almak isteyen kişiler için hazırlamış olduğumuz bu içeriğe göz atabilirsiniz. Lazer epilasyon ile istenmeyen tüylerin olduğu bölgeye, uygun dalga boyu ışınları, yine uygun doz, süre ve uygun başlıklarla uygulanmakta ve çevre dokuya minimal, geçici etki etmektedir. Işınlar kıl köklerini çevre dokuya zarar vermeden yok etmekte ve bölgeye göre değişmekle birlikte 6-10 seans sonunda istenmeyen tüylerden %90 oranında kalıcı olarak kurtulma sağlamaktadır. Epilasyonda temel etki mekanizması, ışığın özgün bir dalga boyu ile atım süresini (pulse duration) birleştirerek kullanan selektif fototermolizdir. Bu sayede hedef dokuda minimal etki ve hasar oluşturur. Kıl büyümesini sağlayan kıl kökü (kıl folikülü) kıla koyu rengini veren melanin adlı maddeden çevre dokuya göre daha zengindir. Melanin koyu renkte olduğu için ışığı daha fazla emer. Bu özellikler sayesinde uygulanan ışığın melanin içeren kıl kökü tarafından çevre dokuya göre hızlı ve yoğun olarak emilmekte ve lokal olarak daha çok ısınarak, kıl kökünde çevre dokuya zarar vermeden selektif ısı hasarı oluşturulmaktadır.

Lazer Epilasyon Hangi Bölgelere Uygulanır?

Epilasyon, pratik olarak göz çevresi dışında her bölgeye uygulanabilir. Ancak en sık uygulanan bölgeler, kadınlarda yüz, koltuk altı, bikini, bacak ve kollar; erkeklerde ise ense, boyun, elmacık kemikleri ve sırt, göğüs, bacak bölgeleridir.

 

Lazer Epilasyonda Yaş Sınırlaması Var Mıdır?

Kıl gelişiminin tamamlanmamış olması nedeni ile epilasyon uygulanmasında sakınca olmadığı halde 15 yaş ve altı kişilerde uygulanmasını tercih etmiyoruz. Ancak sosyal anlamda hastayı önemli ölçüde rahatsız ediyor ise seansların uzun sürebileceği konusunda hormonal bir evre olduğunun bilgisini veriyoruz. Ayrıca tüyler beyazlamışsa (pigment kalmamışsa) lazer epilasyonun etki etmeyebileceği bilgisini de kendilerine aktarıyoruz.

 

Lazer Epilasyon Kimlere Uygulanmaz?
Teorik olarak ışığın nöbeti tetikleme olasılığıyla epilepsi hastalarına, gebeliğin doğal seyrinde oluşabilecek sorunlarda masumiyetini kanıtlamayacak olması ve yeterli bilimsel veri olmaması nedeniyle hamilelere, ışıkla tetiklenen bir hastalığı olanlara lazer epilasyon uygulanmaz. Ayrıca çok kızıl renkli tüylere sahip kişilere, beyaz tüylere faydası olmayacağından uygulanmaz.

Bunun dışında ışığa duyarlılık yaratabilecek ilaç kullananlarda, uygulama sırasında dikkatli olunması gerekir.

Mükemmel sonuçlar, beyaz tenli ve koyu renkte tüylere sahip kişilerde alınmaktadır. Ancak cildin ve kılın rengine bağlı olarak gerekli doz ve süre ayarlamalarıyla aynı sonuçlar elde edilmektedir. Yine de renksiz, sarı tüylere ve siyah tenli bronzlaşmış kişilere de lazer epilasyon uygulanabilmektedir.

 

Gebelikte Lazer Epilasyon Uygulanır Mı?
Bebeğin oluşumunun gerçekleştiği ilk 3 aylık dönemde yüz bölgesi hariç lazer epilasyon uygulaması yapmıyoruz.
Daha sonraki dönemlerde henüz klinik çalışmalar olmadığından herhangi bir olumsuz etki bildirilmemiş olmasına rağmen epilasyon yapılmasını uygun görmüyoruz. Ancak hastanın hekim izni ile lazer epilasyon uygulaması yapılmasında herhangi bir sakınca yoktur.
 

Epilasyonun En Başarılı Olduğu Bölgeler Hangileridir?

Kadınlarda koltuk altı, bikini, bacak; erkeklerde ise boyun bölgesi ve koltuk altıdır.

 

Epilasyonun Az Başarılı Olduğu Bölgeler Hangileridir?

Yüz bölgesinde başarı oranı diğer bölgelere göre daha düşüktür. Özellikle çene, boyun bölgesinde hormonların etkisi ile tüyler çıkar. Hormonal durum düzene girerse başarı oranı yükselir. Hormonal durum söz konusu ise azalma sağlanır lakin hiç bir zaman bitiş sağlanmaz.

 

Epilasyonda İdeal Hastalar Kimlerdir?

Açık tenli ve koyu kıl rengine sahip hastalarda hem başarı oranı yüksek hem de yan etki oranı düşüktür.

 

Epilasyonun Yan Etkileri Nelerdir?

Epilasyon uygulamasının kalıcı bir yan etkisi yoktur.

Her hastada uygulama sonrası kıl köklerinde kabarıklık beklenir. Bu durum kıl köklerine akımın ulaştığı anlamına gelir. Bu etki yaklaşık 1 saatte kaybolur. Nadiren de olsa kabuklanma, akımın ten rengine çok gelmesi halinde uygulama alanında açık ve koyu renk değişikliği, su toplaması gibi etkiler görülebilir. Ancak bu durum uygun yöntemlerle tedavi edilebilir ve geçicidir.

Unutmamak gerekir ki lazer epilasyon; komplikasyonları olabilen bir uygulamadır. Uzman ve tecrübeli kişiler tarafından yapılmalıdır.

 

Lazer Epilasyonda Ortalama Kaç Seans Gerekir? Seans Araları Ne Kadardır?

Lazer epilasyonda tüy yapısını görmek istememiz nedeniyle ilk görüşmeye gelirken tüylerin uzun olması önerilir. 

Ağda ve epilatör gibi kıl kökünden alan bir yöntemden sonra yüz bölgesinde ve diğer bölgelerde 15-20 gün beklenmesi gerekir.

Uygulamadan 4 gün önce yüz hariç jilet ile temizlik yapılmalıdır. Düzenli seans alabilmek için, hasta normal gündelik yaşantısına dönebilir, duş alabilir, makyaj yapabilir. Güneş gören bir bölgeye yapılan uygulamalardan sonra yüksek faktörlü güneş kremi kullanılmalıdır.

 

Lazer Epilasyonda Dikkat Edilmesi Gerekenler

1- Epilasyonla işlem yapılmadan 4 hafta öncesinden, ağda, cımbız, epilatör, tüy dökücü kremler gibi kıl köklerine etki edebilecek herhangi bir uygulama yapmayın.

2- Bir ay öncesinden itibaren gün ışığı ve bronzlaştırıcı kullanımından kaçının. En uygunu kişinin kendi ten rengine sahip olduğu zaman uygulamanın yapılmasıdır.

3- Eğer kullanılan bir ilaç var ise mutlaka uygulayan uzmana bilgi verin. Özellikle izotretinoin etken maddesi olan ilaçlar kullanan kişiler ilaç kullanımından en az 6 ay sonra lazer epilasyon uygulaması yapılabilir.

4- Uygulamadan önce cilde kimyasal peeling veya cildi soyacak krem uygulaması yapılmamış olmasına dikkat edin.

5- Uygulamadan önce tüy sarartıcı madde uygulamayın.

6- Seanslarınızı aksatmayın. Uzayan tüylere tekrar jilet uygulandığında tüylerin tekrar kalınlaşmasına sebep olabilir.

7- Herhangi bir kronik ya da cilt hastalığınız varsa uygulama yapan kişiyi bilgilendirin.

8- Lazer epilasyon tamamen beyaz tüylere sahip kişilerde, hamilelerde (yüz hariç), sedef hastalığı gibi deri hastalıkları olanlarda, bazı önemli yan etkileri bulunan sivilce ilacı gibi ilaçlar kullananlarda, sistemik izotretinoin kullananlarda, kalp pili olanlarda, ayva tüyü olanlarda ve epilepsi hastalarında önerilmemektedir. Bu gibi durumlarda mutlaka uzmanınızdan bilgi alınız.

 

Lazer Epilasyon Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tedavi sonrasında hafif kızarıklık, ödem veya su toplaması olabilir. Kısa sürede bu tip komplikasyonlardan kurtulmak için;

1- Uygulamadan sonra en az 3 ay güneşten korunun ve 50 faktörlük güneş koruyucu kullanın.

2- Bölgeyi nemlendirici kremler ile nemli tutun.

3- Epilasyon sonrası ılık su ile duş alabilirsiniz.

4- Gerektiğinde ağrı kesici kullanabilirsiniz.

5- Bölgede kabuklanma olursa dokunmayın. Uzmanınızın tavsiye ettiği krem ile nemlendirin.

6- Ağda ve tüy dökücü kremler kullanmayın.

7- Bölgeye nazik davranın ve kaşımayın. Keseleme gibi tahriş edici işlemlere maruz bırakmayın.

8- Ateş ya da iltihap gibi enfeksiyon bulgusu varsa mutlaka işlem yapan uzmanla iletişime geçmelisiniz.

Sayfa içeriği bilgilendirme amaçlıdır.

bottom of page